Wednesday, November 7, 2018

Ereksi Suami Lemah dan Zakar Susah tegang? Ada 5 Cara Isteri Boleh Lakukan

Ereksi Suami Lemah Dan Zakar Kadang-Kadang Susah Menegang? Ada 5 Cara Isteri boleh Lakukancara membaiki prestasi zakar dengan krim xgene royale


Zakar atau kemaluan susah tegang boleh terjadi atas banyak sebab. Tapi isteri jangan panik! Ini adalah antara lima perkara yang isteri patut buat untuk membantu suami yang ereksinya lemah.

Zakar susah tegang? Ya, ia boleh terjadi walaupun seorang suami itu sudah cukup bernafsu dan gian untuk berintiman. Tapi apabila zakar susah tegang, ramai isteri yang akan menyalahkan diri mereka.

Mungkinkah zakar suami tidak menegang kerana diri isteri tidak lagi seksi dan menarik? Sebenarnya tidak! Zakar susah tegang kerana banyak sebab. Samaada ia sebab mati pucuk, terlalu stress atau kerana faktor memakan ubat-ubatan.

Tapi percayalah, apabila zakar suami susah menegang, mereka juga rasa serba salah. Jadi daripada anda menyalahkan diri anda, lebih baik anda buat 5 perkara ini untuk membantu suami.

Jika suami punya zakar susah tegang, ini apa anda patut buat...

1. Jangan Panik!


Jika zakar susah tegang, perkara pertama yang anda suami isteri harus elak buat adalah panik. Panik takkan menyelesaikan masalah. Bertenang.

Ambil mood semula dan mula rangsang pasangan kembali. Tapi kalau zakar tersebut masih tidak boleh “naik”, jangan terus marah ya!

2. Jangan Salahkan Diri Anda


Satu lagi benda yang anda patut buat ialah jangan menyalahkan diri anda. Seperti yang dijelaskan sebelum ini, ada banyak sebab mengapa zakar susah tegang atau sekejap menegang dan sekejap tidak.

Mungkin suami anda kepenatan, tertekan atau tiada mood untuk bersama. Jadi anda juga patutlah berhenti menyalahkan diri sendiri. Ia bukan bermaksud anda tidak lagi menarik di mata suami.

3. Benarkan Suami Relaks Sebentar


Bagi suami rasa tenang dan selesa. Ketika ingin berasmara, suami mungkin memikirkan banyak benda seperti bagaimana ingin tahan lama di katil atau adakah isteri mereka akan puas apabila bersama.

Jadi untuk mengelak suami anda terlalu banyak berfikir, anda boleh meluahkan rasa “kepuasan” anda itu agar suami tahu apa yang anda rasa.

4. Jangan Marah Di Hadapan Suami


Satu lagi, janganlah marah suami anda itu di hadapannya? Lebih-lebih lagi membincangkan hal itu semasa makan.

Tapi apa yang anda boleh buat ialah dengan menunjukkan kasih sayang kepada suami agar mereka faham anda bersama mereka dalam kesukaran yang dihadapi ini. Barulah suami pun lebih berkeyakinan selepas itu!

5. Beri Suami Masa Dan Ruang


Apa yang paling penting adalah memberi masa dan ruang kepada suami yang menghadapi masalah zakar susah tegang. Jangan membebel padanya. Biar suami anda dapatkan semua keyakinan dirinya.

Apa yang dia perlu sekarang adalah sokongan anda sebagai isteri...


Rencana ini adaptasi dari:

Ereksi suami lemah dan zakar kadang-kadang susah tegang? Ini 5 cara apa isteri boleh buat

Dapatkan nasehat dari Dr Ismail Tambi pakar sakit lelaki
Dr Ismail Tambi Pakar Sakit Lelaki

Cara Menjaga Zakar Yang Disyorkan Oleh Dr Ismail Tambi

No comments:

Post a Comment